Moja rodzinka lubi bardzo ziemniaki, dlatego często goszczą u nas na obiedzie. W restauracjach królują ostatnio ziemniaki z piekarnika, więc spróbowałam przyrządzać je także w ten sposób, który okazał się hitem. Pieczone ziemniaki przygotujcie z ulubionymi przyprawami.1 kg ziemniakówwodasól2 łyżki oliwyulubione zioła : np. świeży rozmaryn, papryka słodkaNastawić piekarnik na 200 st.C.Ziemniaki pokroić na ćwiartki i wrzucić do garnka z osoloną wodą.Zagotować i gotować tylko 3 minuty.W między czasie do miski wlać oliwę i wymieszać z przyprawami.Z ziemniaków odlać wodę, przełożyć je do miski z przyprawami i wymieszać, aby każdy ziemniak pokrył się przyprawami.Przełożyć ziemniaki do blaszki i włożyć do piekarnika.Piec około 20 minut - ostatnie 5 minut można podpiec na opcji grilla, jeśli lubicie ziemniaczki ze skórką chrupiącą.