ßßß
Bezglutenowe wegańskie(1 blaszka)- 100 g mąki gryczanej- 1 łyżka oliwy- 80 ml wody- 1 łyżeczka soli- 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki- 1/4 łyżeczki chili (jeśli chcecie uzyskać bardzie pikantną wersję użyjcie więcej)Mąkę wrzucam do miski. Dodaję sól i przyprawy. Dokładnie mieszam.W rondelku zagotowuję wodę z oliwą.Wlewam gorącą wodę do mąki i dokładnie mieszam. Gdy już składniki się lekko połączą i ciasto nie parzy dłoni, zagniatam je ręcznie do uzyskania gładkiej masy. Tak przygotowane ciasto odstawiam na ok. 10 min.Ciasto wykładam na oprószoną mąką stolnicę i cienko rozwałkowuję. Wykrawam trójkąty, które wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Smacznego!