Wykonanie

Kremowy sernik z dużą ilością
jagód i
spodem z dodatkiem
orzeszków pistacjowych - idealny sernik na lato. Cudownie kremową konsystencję zawdzięcza dodatkowi
serka mascarpone. Wyjątkowo krótki czas pieczenia jak na sernik, bo tylko 30 minut zachęca do wypróbowania. Przepis bardzo prosty, na pewno Cię nie zawiedzie. Inspirowałam się tym przepisem.Składniki na spód:

80 g obranych
orzeszków pistacjowych80 g sucharków pełnoziarnistych60 g
masłaSkładniki na masę
serową:500 g
sera twarogowego250 g
serka mascarpone3/4 szklanki
ksylitolu2 łyżki
mączki kukurydzianej/ Mondaminy2
jajkaesencja waniliowaDodatkowo:2 szklanki
jagódWykonanie:obrane ze skorupek orzeszki, sucharki i zimne
masło umieścić w kielichu blendera i zmiksować do dowolnej konsystencji. Zmielilam dość grubo. Masę wyłożyć na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić i ucisnąć łyżkąwszystkie składniki na masę
serową wymieszać przy pomocy miksera, następnie wylać na przygotowany spód. Na górę wysypać połowę
jagódsernik piec w 180`C 30- 40 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości użytej foremki. Im wieksza średnica, tym krótszy czas pieczenia. Studzić na kratce. Najsmaczniejszy schłodzony w lodówce. Przed podaniem na serniku rozsypać resztę
jagódSMACZNEGO !