Wykonanie


Wegańska gryczana szarlotka z kruszonką
daktyle - PB -
płatki owsianePrzepis:* na ciasto- 4 kopiaste łyżki
mąki gryczanej- 1/4 szkl
napoju kokosowego- szczypta
cynamonu- łyżeczka
cukru kokosowego- 1 duże
jabłko ( u mnie szara reneta)* na kruszonkę- 2 łyżki
płatków owsianych- mała garść
daktyli namoczonych w wrzątku- łyżka
masła orzechowegoJabłko pokroić w drobną kostkę.
Mąkę z kolei połączyć z
napojem kokosowym ,
cynamonem i
cukrem do uzyskania jedenolitej konsystencji. Dodać do tego
jabłka i całość wymieszać.Ciasto przełożyć do naczynka wyłożonego papierem do pieczenia, posypać kruszonką i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 35 - 40 minut. Smacznego !Czas tutaj w Łodzi bardzo szybko plynie. Za tydzień minie już miesiąc odkąd opuściłam rodzinny dom i postanowiłam poczuć trochę "dorosłości". Nie żałuję tego wyboru i chyba nigdy nie
będę żałować. Codziennie poznaję nowe osoby, nawiązuje nowe znajomości, odkrywam nowe zakątki Łodzi, wieczorami niekiedy przechadzam się po Piotrkowskiej, która dopiero o tej
porze dnia pokazuje swoje uroki i dobrze mi z tym . :)Miłego dnia