ßßß
Składniki (na 2 duże szklanki):1 dojrzałe mango1-1.5 szklanki maślanki*2 łyżki jagód gojiokoło 2 łyżeczki miodusok z 1/2 limonki (lub cytryny)1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru* Zamiast maślanki oczywiście można użyć mleka (wtedy zapewne potrzeba trochę mniej dla uzyskania odpowiedniej konsystencji) albo jogurtu naturalnego.Przygotowanie:Do pojemnika blendera wrzucamy jagody goi i mielimy na proszek. Mango obieramy, następnie obkrawamy miąższ od pestki i dodajemy do blendera. Dorzucamy starty imbir, wlewamy sok z limonki oraz zalewamy maślanką – proponuję najpierw wlać 1 szklankę, a później dodać więcej dla uzyskania odpowiedniej konsystencji koktajlu (ja użyłam niecałe 1.5 szklanki). Wszystko miksujemy na gładki koktajl, dodajemy miód do smaku (jeśli mango jest słodkie powinna wystarczyć 1, max 2 łyżeczki), znowu blendujemy aby składniki się połączyły. Gotowy koktajl można jeszcze udekorować jagodami goi.Uwagi: Polecam aby maślanka oraz mango było prosto z lodówki.