Wykonanie
29 września 2014Składniki:0,5kg. filetów
śledzi(
Matias)1
cebula400g.
przecieru pomidorowego1 łyżka
masła1/2łyżeczki
pieprzu500g.
marynowanych grzybów w occie

Przygotowanie:
Śledzie namaczamy w wodzie,odstawiamy na 2-3h. by pozbyć się nadmiaru
soli,odsączamy.Każdy płat przekrawamy na 3-4 części układamy w naczyniu.
Cebulę kroimy drobno.Na patelni rozgrzewamy
masło, wkładamy
cebulę, szklimy na rumiano dodając
koncentrat pomidorowy oraz pierz.Mieszamy dokładnie,dusimy chwilkę.Na
śledzie wykładamy zawartość patelni.
Grzyby odsączamy z zalewy kroimy drobno.Posypujemy nimi po całości naczynie ze
śledziami.Odstawiamy na 2-3h. do lodówki.SmacznegoPost navigation← Danie typowo Wigilijne.W mojej rodzinie
ryby goszczą podczas
trwania świąt Bożego Narodzenia w przeróżnych formach każdy je zjada ze smakiem.
Kurczak duszony w wyśmienitym sosie
serowym staje się delikatny,kruchy i soczysty. →