ßßß
Cookit - przepis na Domowa , soczysta , wyrazista w smaku pieczona łopatka z rękawa.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Domowa , soczysta , wyrazista w smaku pieczona łopatka z rękawa.
Składniki
Musztarda
Majonez
Koper
Natka pietruszki
Przyprawa uniwersalna
Mięso
Sól
Pieprz
Masło śmietankowe
Cebula
Wykonanie
Składniki:1,5kg.
łopatki wieprzowej
w całym kawałku2 łyżki
musztardy
sarepskiej4 łyżki
majonezu
1/2 pęczka posiekanego świeżego
kopru
2 łyżki suszonej
natki pietruszki
przyprawa uniwersalna
do
mięs
sól
,
pieprz
wiórki
masła śmietankowego
1
cebula
pokrojona w plastrynić wędliniarska
Przygotowanie:
Łopatkę
umyć osuszyć.Rozciąć wzdłuż tak by powstał płat , lekko go rozbić.
Majonez
połączyć z
koprem
.
Mięso
od środka natrzeć sosem
koperkowym
,
musztardą
oraz posypać
przyprawami
.ułożyć wiórki
masła
, zwinąć
mięso
jak roladę.Wierzch
mięsa
natrzeć ponownie
przyprawami
.
Mięso
obwiązać nicią.Odłożyć obłożone plastrami
cebuli
do lodówki na 24 h.Po tym czasie
łopatkę
przełożyć do rękawa do pieczenia , piec 1,5 h. w piekarniku nagrzanym do 200 st.15 min przed końcem pieczenia rozciąć rękaw by
łopatka
delikatnie się przyrumieniła.Smacznego
Źródło:
http://www.szczyptachili.pl/domowa-soczysta-wyrazista-w-smaku-pieczona-lopatka-z-rekawa
Przepisy powiązane
Płaty śledziowe w majonezie
Pasta z Jaj
Tortilla z krabem i koprem włoskim.
Portugalska pasta z sardynek
Pasta kanapkowa z dynii
Składniki powiązane (0)