ßßß Cookit - przepis na Mus z ryby wędzonej do jajek i kanapek

Mus z ryby wędzonej do jajek i kanapek

nazwa

Wykonanie

To dzięki Poli na tegorocznym stole wielkanocnym były jajka nadziewane musami. Przynajmniej w takiej ilości :) Dodatkowo musy wykorzystaliśmy do chleba - co było miłą odmianą na stole.
Składniki:
4 ugotowane na twardo jajka
1 mała wędzona makrela, rozdrobniona widelcem
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanego koperku
pieprz
sól
sok z cytryny
Wykonanie:
Jajka obrać, przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtka.
Rybę zmiksować za pomocą blendera z żółtkami jajek, majonezem, przyprawami i zielenią.
Pastą napełniamy połówki jajek a resztę (zostaje bardzo dużo) zużywamy do kanapek. Mus bardzo dobrze smakuje ze swieżym (własnej roboty) chlebem.
Jajka na Wielkanoc
Źródło:http://www.ninawkuchni.pl/2010/04/mus-z-ryby-wedzonej-do-jajek-i-kanapek.html