ßßß
Cookit - przepis na Mus z ryby wędzonej do jajek i kanapek
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Mus z ryby wędzonej do jajek i kanapek
Składniki
Sok z cytryny
Sól
Szczypiorek
Jajko
Koperek
Majonez
Makrela wędzona
Papryka słodka
Pieprz
Wykonanie
To dzięki
Poli
na tegorocznym
stole
wielkanocnym były
jajka
nadziewane musami. Przynajmniej w takiej ilości :) Dodatkowo musy wykorzystaliśmy do
chleba
- co było miłą odmianą na
stole
.Składniki:4 ugotowane na twardo
jajka
1 mała
wędzona makrela
, rozdrobniona widelcem2 łyżki
majonezu
1 łyżeczka
papryki słodkiej
w proszku1 łyżka posiekanego
szczypiorku
1 łyżka posiekanego
koperku
pieprz
sól
sok z cytryny
Wykonanie:
Jajka
obrać, przekroić na pół i delikatnie wyjąć
żółtka
.
Rybę
zmiksować za pomocą blendera z
żółtkami
jajek
,
majonezem
,
przyprawami
i
zielenią
.Pastą napełniamy połówki
jajek
a resztę (zostaje bardzo dużo) zużywamy do kanapek. Mus bardzo dobrze smakuje ze swieżym (własnej roboty)
chlebem
.
Jajka
na Wielkanoc
Źródło:
http://www.ninawkuchni.pl/2010/04/mus-z-ryby-wedzonej-do-jajek-i-kanapek.html
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)