Przepis na tę sałatkę dostałam od bardzo mi bliskich znajomych z Hiszpanii. U nich też pierwszy raz ją jadłam z cudownym dżemempomidorowym. W tym roku jednak nie robiłam sama tego dżemu, a z zeszłorocznych zapasów niewiele zostało. Na szczęście dżem można zastąpić żurawiną ze słoika.Print RecipeDanie DodatkiKuchnia HiszpańskaPorcje Czas przygotowania1 porcja 10 minutPorcje Czas przygotowania1 porcja 10 minutSałata z serem camembertPrint RecipeDanie DodatkiKuchnia HiszpańskaPorcje Czas przygotowania1 porcja 10 minutPorcje Czas przygotowania1 porcja 10 minutSkładniki1 garść miksusałat(duża garść)30 g sera camembert2 łyżki orzechów(migdały, orzechy włoskie, nerkowce)2 łyżki rodzynek(lub żurawiny)2 łyżeczki żurawiny(ze słoika, takiej do mięs)Porcje: porcjaSposób przygotowaniaSałatę ułożyć na talerzu. Posypać posiekanymi orzechami oraz rodzynkami (lub suszoną żurawiną).Ser camembert pokroić na cienkie plastry i ułożyć na sałacie. Polać dżememżurawinowym.Recipe NotesSałatka idealnie pasuje jako przystawka. Podawać samą lub ze świeżą bułką.Share this Recipe