Wykonanie
Pokroić na mniejsze kawałki
śledzie. Jeżeli Twoje
śledzie są mocno słone, wymocz je wcześniej.
Śledzie popieprzyć.
Por przekroić na pół, umyć i pokroić drobniej pierwszą połówkę.Ugotować
ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Ostudzone
ziemniaki pokroić w kostkę.
Majonez rozsmarować na ziemniakach.Ugotowane
buraczki obrać, ostudzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę.
Marchew ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kosteczkę.Rozprowadzić drugą warstwę
majonezu.Popieprzyć.Drugą połowę
pora drobno pokroić.



