Wykonanie

Składniki:4 plastry
schabu,
sól,
pieprz,5
jajek ( 1
jajko do panierki, 4
jajka na
jajka sadzone),
bułka tarta,
olej,
starty ser żółty,
szczypiorek.Przygotowanie:Ze
schabu poodcinać skórki.
Mięso rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć z obu stron.
Jajko roztrzepać widelcem. Kotlety panierować w
jajku i
bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, wyjąć z patelni. Usmażyć
jajka sadzone i położyć na kotletach. Górę kotletów posypać
startym serem żółtym. Włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w rozgrzanym piekarniku do 180stopni C. Zapiekać do momentu aż
ser żółty się rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika posypać pokrojonym
szczypiorkiem.


Smacznego!!!