Wykonanie
Urodziła się nam dziś w kuchni całkiem niespodziewanie.Smak nas bardzo pozytywnie zaskoczył!Myślę, że zostanie z nami na dłużej!Wszyscy miłośnicy hummusów i tym podobnych,UWAGA, UWAGA...W roli głównej...
KALAREPKA!;)
Składniki:
Kalarepka (ugotowana, pół dużej, lub średnia)
Kasza jaglana (ugotowana, ok. 3 kopiaste łyżki)
Czosnek (1 ząbek)
Imbir świeży (pół centymetra)
SólCzarny pieprz grubo zmielonyszlachetna
oliwa z oliwekWykonanie:Wszystkie składniki zmiksuj i GOTOWE!
Kalarepka jest bardzo słodka, ilość
soli zależy więc od Twoich upodobań.
Kaszy dodaj tyle, by pasta miała odpowiednią konsystencję ("
pasztetową").
Skąd wziąć gotowaną kalarepkę??? ;)Pomyśl wcześniej o paście warzywnej, wrzuć
kalarepkę do gotującej się zupy, upiecz lub ugotuj saute w niewielkiej ilości
wody. Ugotowaną
kaszę jaglaną zawsze mamy pod ręką.:)