ßßß Cookit - przepis na PYSZNA PASTA do CHLEBA i nie tylko, vege :)

PYSZNA PASTA do CHLEBA i nie tylko, vege :)

nazwa

Wykonanie

Urodziła się nam dziś w kuchni całkiem niespodziewanie.
Smak nas bardzo pozytywnie zaskoczył!
Myślę, że zostanie z nami na dłużej!
Wszyscy miłośnicy hummusów i tym podobnych,
UWAGA, UWAGA...
W roli głównej...
KALAREPKA!
;)
Składniki:
Kalarepka (ugotowana, pół dużej, lub średnia)
Kasza jaglana (ugotowana, ok. 3 kopiaste łyżki)
Czosnek (1 ząbek)
Imbir świeży (pół centymetra)
Sól
Czarny pieprz grubo zmielony
szlachetna oliwa z oliwek
Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksuj i GOTOWE!
Kalarepka jest bardzo słodka, ilość soli zależy więc od Twoich upodobań.
Kaszy dodaj tyle, by pasta miała odpowiednią konsystencję ("pasztetową").
Skąd wziąć gotowaną kalarepkę??? ;)
Pomyśl wcześniej o paście warzywnej, wrzuć kalarepkę do gotującej się zupy, upiecz lub ugotuj saute w niewielkiej ilości wody. Ugotowaną kaszę jaglaną zawsze mamy pod ręką.
:)
Źródło:http://smakoterapia.blogspot.com/2011/11/pyszna-pasta-do-chleba-i-nie-tylko-vege.html