Przepis ten stworzyłam z myślą o miłośnikach wina. Sałatka ta znakomicie zastępuje deskę serów. Jest wyrazista dzięki 3-em rodzajom serów jakie w niej znajdziecie, a jednocześnie lekko-słodka dzięki sosowi. Dostarcza również wielu składników mineralnych które zawarte są w mixie sałat, papryce i szpinaku. Świetna na spotkania przy winie!Do sporządzenia sałatki potrzebne będą:25 g sera camembert25 g sera koziego25 g sera pleśniowego (gorgonzola)1/4 czerwonej papryki (średniej wielkości)garść świeżego szpinakugarść cykoriigarść salaty karbowanej50 g winogronsos malinowo-balsamiczny (sposób przygotowania ->patrz zakładka sosy)Szpinak, sałatę, cykorię myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie układamy dekoracyjnie na półmisku. Sery kroimy w cząstki, paprykę w kostkę, a winogrona na poł. Rozdrobnione składniki układamy na sałacie i polewamy na krótko przed podaniem sosem malinowo-balsamicznym.