ßßß
Składniki: (dla ułatwienia na 2 kanapki)4 kromki chleba tostowego (u mnie pszenny, ale inne rodzaje nadadzą się równie dobrze)1 pomidor2 plastry żółtego sera1/2 usmażonej na grillu kiełbasyokoło 1 1/2 łyżeczki sosu barbecue FolwarkPrzygotowanie:Kromki układamy na grillu. Opiekamy z obu stron, aż będą chrupiące.Usmażoną (wcześniej) kiełbasę kroimy w dość grube plastry.Na dwóch chrupkich kromkach stanowiących spód kanapek rozsmarowujemy sos barbecue, po czym układamy plastry kiełbasy (u mnie po 4 plastry na kromkę). Następnie układamy plasterek pomidora, na niego plaster żółtego sera i znów plaster pomidora. Na górę układamy luźne kromki, tworząc 2 kanapki.Tak przygotowane kanapki układamy jeszcze na chwilę na rozgrzanym grillu, aż do lekkiego rozpuszczenia sera.Podajemy od razu, najlepiej przekrawając każdą kanapkę na skos tworząc apetyczne trójkąty.
Smacznegoczwartek, 17 września 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog