ßßß
Proste i szybkie danie. Razowe spaghetti z sosem pomidorowym z oliwkami kalamata i grillowanym oscypkiem. Wszyscy jedliśmy ze smakiem :)Składniki (na 4-5 porcji):400g razowego makaronu spaghetti ugotowanego al dente200g przecieru pomidorowego lub 1 puszka pomidorów, pokrojonych10 oliwek kalamata, wypestkowanych i pokrojonych w ćwiartki1 cebula, pokrojona w cienkie paski2-3 ząbki czosnku, zmiażdżoneprzyprawy: sól morska, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie2 łyżki masła sklarowanegook. 150 g oscypka, pokrojonego w plastryNa maśle sklarowanym podsmażam cebulę, dodaję czosnek, a następnie przecier pomidorowy, oliwki i zioła prowansalskie. Doprawiam solą i pieprzem. Mieszam z ugotowanym makaronem.Oscypek smażę na patelni grillowej z obu stron.Na talerze wykładam makaron, na górze układam zgrillowany ser.