Dzisiaj polecam doskonałą roladę z indyka faszerowaną szpinakiem, serem fetta i suszonymi pomidorami. Całość owinięta plastrami szynki parmeńskiej. Naprawdę warto wypróbować.SKŁADNIKI1 duża pierś z indykaopakowanie szpinaku2 opakowania szynki parmeńskiej1/2 słoika suszonych pomidorów1/2 kostki sera fetta (twardej )2 ząbki czosnkupieprzWYKONANIEFilet kroimy na dwie lub więcej części w zależności od wielkości i dobrze rozbijamy.Mięso układamy na foli do pieczenia.Szpinak rozmrażamy. Podsmażamy na oleju doprawiamy soląpieprzem i czosnkiem.Na filet układamy szpinak, kruszymy ser fetta, układamy suszone pomidory.Filet rolujemy, obok układamy szynkę i razem z szynką i folią owijamy roladę.Wyjmujemy folię i roladę przykładamy do naczynia żaroodpornego.Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C ok. 1 godzinę.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.