ßßß


SKŁADNIKI:1 kg. ogórków1 kg cebuli1 kg. marchewkiZalewa:1 szklanka octu 10%1 szklanka cukru2 koncentraty pomidorowe po 200 g.ziele angielskieliść laurowyWYKONANIEWszystko kroimy w oddzielnym naczyniu.Ogórki tak, jak na mizerię.
Marchewkę ścieramy na małych oczkach na tarce.
Cebule szatkujemy.
Do każdego naczynia wsypujemy 1 łyżkę soli, mieszamy i odstawiamy na dwie godziny.Po dwóch godzinach warzywa odciskamy i dodajemy do gotującej się do zalewy.Od chwili zagotowania, gotujemy ok. 10 min. lub dłużej tak , by warzywa puściły trochę soku.Nakładamy gorące do wyparzonych słoików i pasteryzujemy 10 min.Po pasteryzacji odwracamy słoiki do góry dnem.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.