Wykonanie
Awokado- może samo w sobie nie jest smaczne , ale odpowiednio przyrządzone zmienia swój mało wyrazisty smak. Kwas oleinowy obniża cholesterol, reguluje ciśnienie
krwi. Jedno, co mniej przemawia za
awokado. to jego wysoka kaloryczność. Jednak od czasu do czasu warto wprowadzić do diety



SKŁADNIKI:2
awokado4 ugotowane
jajkasok z limonkitwarożek wiejski 1/2 opakowania1 łyżeczka łagodnej
musztardy1 łyżka suszonych zmielonych
pomidorówsól pieprz do smaku
pomidor i
sałata do dekoracji

WYKONANIE:
Awokado opłukać, przekroić na połowę, wyrzucić pestkę i delikatnie wyjąc miąższ tak , by nie uszkodzić zielonej łódeczki.

Miąższ pokroic na małe kawałki, skropić dość mocno
sokiem z limonki.
Jajka pokroić na drobne kawałki

Wymieszać delikatnie razem. Zrobić sos z
serka wiejskiego musztardy,
suszonych pomidorów, dodać odrobinę
soli i
pieprzu. Wymieszać z
jajkiem i
awokado. Nakładać do zielonych łódeczek, udekorować. podawać z
chlebem lub bułeczką. Gotowe



SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.