ßßß


SKŁADNIKI:2 awokado4 ugotowane jajkasok z limonkitwarożek wiejski 1/2 opakowania1 łyżeczka łagodnej musztardy1 łyżka suszonych zmielonych pomidorówsól pieprz do smakupomidor i sałata do dekoracji
WYKONANIE:Awokado opłukać, przekroić na połowę, wyrzucić pestkę i delikatnie wyjąc miąższ tak , by nie uszkodzić zielonej łódeczki.
Miąższ pokroic na małe kawałki, skropić dość mocno sokiem z limonki.
Jajka pokroić na drobne kawałki
Wymieszać delikatnie razem. Zrobić sos z serka wiejskiego musztardy, suszonych pomidorów, dodać odrobinę soli i pieprzu. Wymieszać z jajkiem i awokado. Nakładać do zielonych łódeczek, udekorować. podawać z chlebem lub bułeczką. Gotowe

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.