ßßß

SKŁADNIKI100 g. suszonej żurawiny30 g. rodzynek100 g. suszonych śliwek3 -4 migdały50 g. orzechów włoskich100 g. daktyli ( wyjmujemy pestki)50 g suszonych moreli2 laski cynamonuok 6-8 goździków1 pomarańcza100 g brązowego cukru600 mil wódki150 mil spirytusuWYKONANIEW garnuszku podgrzać szklankę alkoholu i rozpuścić w nim cukier podgrzewając. Nie zagotować. po wystudzeniu dodać pozostały alkohol. Do słoja wrzucamy wszystkie bakalie, pomarańcze dobrze sparzamy wrzątkiem. kroimy w duże kawałki układamy na wierzchu słoja. Całość zalewamy alkoholem. zakręcamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po 5- 6 tygodniach odcedzamy i smakujemy .mam nadzieję ,że będzie pyszna.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.