Taki deser, to kwestia 30 minut. Pyszny zwłaszcza następnego dnia, gdy andruty staną się wilgotne od masy i powideł. Polecam zwłaszcza teraz, gdy są upały, bo do jego przygotowania nie potrzeba piekarnika. Dekoracja z floksów jest jadalna.Składniki:1 opakowanie okrągłych suchych wafli150 g miękkiego masła2 żółtka100 g gorzkiej czekolady3 łyżki cukru pudru2 łyżki soku z cytrynypowidła jagodowe*świeże jagodykwiatki floksów ( są jadalne)listki melisyculier puderczekolada w proszkuSposób wykonania:Masło przełożyć do miski i utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać roztopioną w kąpieli wodnejczekoladę i sok z cytryny. Wszystko dokładnie połączyć i odstawić na 5 minut aż masa się całkowicie zespoli.Wafle przekładać masą czekoladową naprzemiennie z dżemem, aż do ostatniego płata wafla. Przykryć deską i obciążyć dużym garnkiem napłnionym wodą. Tak obciązony torcik odstawić na minimum 1 godzinę.Torcik obsypać przez sitko czekoladą w proszku, i cukrem pudrem. Udekorować świeżymi jagodami i listkami melisy...Można podawać... Smacznego.