Dziś pora na zapiekankę z zupek chińskich, jeżeli mieliście styczność z sałatką to już pewnie domyślacie się smaku zapiekanki. Jak dla mnie jest całkiem dobra, przede wszystkim jest na prawdę bardzo szybka, w sumie w jej wykonaniu najdłużej nagrzewa się piekarnik. Zapiekankę robiłam w dużym naczyniu żaroodpornym.Składniki:4 zupki chińskiepuszka kukurydzy4 łyżki majonezupapryka (u mnie konserwowa może być świeża)ser żółtypierś z kurczaka (u mnie zastępczo swojska kiełbasa)Wykonanie:Makaron z zupek połamać i zalać wrzątkiem do czasu aż makaron będzie miękki, następnie go odcedzić. Pierś kurczaka, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Makaron wymieszać z odcedzoną papryką, kukurydzą, majonezem, połową startego sera, kurczakiem i dołączonymi do zupek przyprawami. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia żaroodpornego górę posypać pozostałym żółtym serem.