ßßß Cookit - przepis na Ryba zapiekana pod pieczarkami

Ryba zapiekana pod pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Ryba zapiekana pod pieczarkami. Przepis na to danie dostałam od cioci, która bardzo je chwaliła. Jest to całkiem inny sposób podania ryby, ciekawy w smaku. Do tego ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty i obiad gotowy.
Składniki:
1 kg ryby, u mnie miruna
40 dag pieczarek
2 cebule
sól
pieprz
mąka
olej
Rybę posolić i posypać pieprzem. Obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Cebulę pokroić w pióra, podsmażyć. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki i przesmażyć. W naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę, a na wierzch pieczarki z cebulą. W nagrzanym piekarniku do 180 st. C. zapiekać danie jeszcze około 10 minut.
Źródło:http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/2015/12/ryba-zapiekana-pod-pieczarkami.html