ßßß
 
            
         Składniki:2 średniej wielkości cebule1 kg dyni4 duże ziemniaki800 ml bulionu warzywnego2 łyżeczki startego imbiru3 łyżki oliwy z oliwek0,5- 1 łyżeczki indyjskiego curryOlej z pestek dyniPrzygotowanie:Cebulę zeszklij na oliwie z oliwek. Dodaj do niej pokrojone w kostkę ziemniaki i dynię oraz świeżo starty imbir. Smaż przez 15 minut, a następnie całość zalej bulionem warzywnym. Duś pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Zblenduj i odlej do osobnego naczynia odpowiednią ilość zupy dla dziecka.Pozostałą część dopraw solą i indyjskim curry. Bezpośrednio do zupy już na talerzu wlej kilka kropli oleju z pestek dyni.Smacznego:)
Składniki:2 średniej wielkości cebule1 kg dyni4 duże ziemniaki800 ml bulionu warzywnego2 łyżeczki startego imbiru3 łyżki oliwy z oliwek0,5- 1 łyżeczki indyjskiego curryOlej z pestek dyniPrzygotowanie:Cebulę zeszklij na oliwie z oliwek. Dodaj do niej pokrojone w kostkę ziemniaki i dynię oraz świeżo starty imbir. Smaż przez 15 minut, a następnie całość zalej bulionem warzywnym. Duś pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Zblenduj i odlej do osobnego naczynia odpowiednią ilość zupy dla dziecka.Pozostałą część dopraw solą i indyjskim curry. Bezpośrednio do zupy już na talerzu wlej kilka kropli oleju z pestek dyni.Smacznego:)