Wykonanie
Zupę przygotowałam intuicyjnie, nie posiłkując się żadnym przepisem. Szczerze mówiąc nie oczekiwałam kulinarnego cudu, no i się zdziwiłam gdy oto niespodziewanie taki nastąpił. Myślę że to dlatego, że
kabaczek dobrze współgra z
czosnkiem. Zupa jest dziecinnie prosta i szybka. A efekt? Sami spróbujcie!
Na dwie porcje1
młody kabaczek2-3 ząbki
czosnku1/4 kostki
masła1 szklanka
mlekamagiisól,
pieprzKabaczka pokroić w dużą kostkę, jeżeli jest
młody to nie trzeba go obierać ze skórki, ale pestki należy usunąć, jeżeli są już zbyt duże. Udusić w garnku do miękkości, z odrobiną
wody, następnie zmiksować blenderem, dodać
masło, zmiażdżony
czosnek oraz
przyprawy, zagotować i tym sposobem zupa gotowa.