Wykonanie
Miałam skrzydełka z
kurczaka, ale nie miałam pomysłu jak je przygotować. Postawiłam na pełną improwizację i wyszło skrzydlate
miód - cud.

Na 2-3 osoby:6 skrzydełek
olej do smażenia3 łyżki
koncentratu pomidorowego Pudliszki3 łyżeczki
musztardy2-3 łyżki
mioduodrobinę
imbiru w proszku
sól,
pieprz,
przyprawa do kurczakaSkrzydełka dokładnie umyć, ususzyć, przyprawić
przyprawą do kurczaka,
solą i
pieprzem i odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Olej rozgrzać i podsmażyć na nim skrzydełka z obu stron na złoty kolor. Następnie skrzydełka wyjąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Do
oleju i tłuszczu jaki wytopił się ze skrzydełek dodajemy,
musztardę,
miód, przecier,
imbir,
sól i
pieprz do smaku. Sos należy zagotować i polać nim skrzydełka, następnie wstawić do piekarnika i piec pod przykryciem do miękkości
mięsa. W czasie pieczenia jeden raz skrzydełka należy odwrócić i polać sosem, aby nie wyschły za bardzo.