Wykonanie

Przepyszne są domowe pieczenie z naturalnymi, bogatymi w smaku
konfiturami. Taką jest
Żurawina kresowa z
Gruszką. Uzupełni proste danie, wzbogaci smak i nada charakteru każdej potrawie.Na pewno będziecie szykować różne pieczenie na Święta Wielkanocne, nie zapomnijcie zaopatrzyć się w
konfiturę, gwarantuję, że będzie wszystkim smakować.Podaję bardzo prosty przepis na pieczony
schab, mój ulubiony.

Składniki:
SchabPrzyprawy:
sól,
pieprz,
majeranekCebulaOlej do smażenia
Konfitura Żurawina kresowa z
Gruszką - do podaniaPrzyrządzanie:Przygotować odpowiednio kawałek
schabu, dobrze osuszony kawałek
mięsa nasmarować
solą. Trzymać w lodówce przez co najmniej dzień, chociaż wolę 2 dni. Przed pieczeniem posypać
pieprzem,
majerankiem, ilość przypraw zależy od tego jak bardzo intensywny smak lubicie. Można natrzeć
czosnkiem.Podsmażyć na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z każdej strony, przełożyć do garnka, podlać gorącą
wodą.
Wody dodać trochę, tak, żeby rozlała się równomiernie na dnie, chodzi tylko o to, żeby
mięso nie przywarło do garnka i żeby było soczyste a nie wysuszone na wiór. Dodać pokrojoną na ćwiartki
cebulę.

Ja dodaję jeszcze odrobinę
masła, smaruję dosłownie trochę po wierzchu
mięsa, żeby powoli spłynęło po całości
schabu. Wstawić do piekarnia, piec około 1,5 godziny, do miękkości. Ja zazwyczaj gotuję na kuchni - po obsmażeniu przekładam do garnka, podlewam
wodą, zmniejszam ogień. Powolutku się gotuje. Ta metoda jest dla mnie o wiele lepsza niż z piekarnika,
schab jest bardziej soczysty.
Mięso podaję na zimno w plastrach na kanapki lub na gorąco jako porcja obiadowa. Najlepiej smakuje podany z
Konfiturą Żurawina kresowa z
Gruszką ETERNO .

Enjoy the great taste of Cranberry with Pear jam. The best combination of salty taste with a sweet.For
home roasts add the best jam, created for meats.
