ßßß
Zachwyciła nas lemoniada zaprezentowana na blogu: Kulinarny Świat, dlatego chcemy ją pokazać u nas.Nic nie będę zmieniac, podaję oryginalny przepis:Składniki:1,5 litra wody mineralnej lekko gazowanej2 limonki1 cytrynakilka listków miętykilka plasterków limonki w syropie ETERNOkilka plasterków pomarańczy w syropie ETERNOkostki lodudo osłodzenia cukier trzcinowy/miód- można pominąćDo dzbanka (najlepiej przezroczystego żeby był wizualny efekt) wlewamy wodę mineralną. Limonkę oraz cytryny wyciskamy, sok wlewamy do wody, dorzucamy listki mięty, plasterki limonki i pomarańczy ze słoiczka z kilkoma łyżeczkami syropu. Jeśli jest potrzeba dosładzamy miodem albo cukrem trzcinowym (aczkolwiek lemoniada nie powinna być słodka). Dodajemy na koniec kostki lodu oraz mięte.Od razu podajemy.zdjęcie i przepis pochodzi z bloga Kulinarny Świat, autorem zdjęcia jest Emil Kowalski