Wykonanie
Filet z kurczaka w
sosie musztardowym to kolejny przepis dla zagonionych o niesamowitym smaku, przygotowanie zajmuje mniej czasu niż ugotowanie
ziemniaków.Składniki : (na 2-3 osoby)1 podwójna
pierś kurczaka2 duże
cebule50 gr
masła2 łyżki
oliwy0,5 szklanki
wody3 łyżki
musztardy (polecam stołową)1 łyżeczka mielonego
tymiankusól,
pieprzPrzygotowanie :Filet oczyszczam z błonek i kroję na kawałki - takie "na jeden kęs" doprawiam
solą,
pieprzem i obsmażam na dobrze rozgrzanej
oliwie z
masłem. Po chwili kiedy już filet jest obsmażony zdejmuję na na talerz i na pozostały tłuszcz wrzucam pokrojoną w piórka
cebulę i gdy nabierze pierwszych rumieńców dodaję
wodę,
musztardę i
tymianek. Całość mieszam i gdy się zagotuje wrzucam z powrotem fileta i wszystko podsmażam aż do zredukowania sosu do właściwej gęstości sosu.Podałem z ziemniaczkami ale
kasza też będzie do niego pasować.Smacznego:)