Wykonanie
Zostało mi pół
kabaczka z poprzedniego obiadu i tak zastanawiałam się co z nim zrobić. Oczywiście uwielbiam smażonego w
bułce tartej i
mogę zjeść każdą ilość. Wystarczyło dodać zboża do panierki i wyszło coś innego. Ahh jaka szkoda , że musiałam się podzielić :) Polecam.

SKŁADNIKI:
kabaczek 1 szt
jajko 2 szt
bułka tarta 2 łyżki
otręby pszenne 2 łyżki
sezam 1 łyżka
płatki owsiane 2 łyżki
sól pieprz 1 szczypta
olej do smażeniaPRZYGOTOWANIE:
Kabaczek umyć i osuszyć. Pokroić w plastry grubości ok 1- 1.5 cm. Oprószyć
solą i
pieprzem. W misce wymieszać ze sobą
sezam ,
otręby i
płatki oraz
bułkę tarta. Do drugiej miski wbić
jajka i dokładnie rozkłócić. Plastry
kabaczka obtaczać w
jajku a następnie w panierce. Można obtoczyć podwójnie, panierka będzie grubsza. W głębszej patelni rozgrzać
olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Można jeść na ciepło jak i na zimno. Smacznego:)PRZYPOMINAMY O KONKURSIE