ßßß Cookit - przepis na Kabaczek w panierce zbożowej

Kabaczek w panierce zbożowej

nazwa

Wykonanie

Zostało mi pół kabaczka z poprzedniego obiadu i tak zastanawiałam się co z nim zrobić. Oczywiście uwielbiam smażonego w bułce tartej i mogę zjeść każdą ilość. Wystarczyło dodać zboża do panierki i wyszło coś innego. Ahh jaka szkoda , że musiałam się podzielić :) Polecam.
SKŁADNIKI:
kabaczek 1 szt
jajko 2 szt
bułka tarta 2 łyżki
otręby pszenne 2 łyżki
sezam 1 łyżka
płatki owsiane 2 łyżki
sól pieprz 1 szczypta
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Kabaczek umyć i osuszyć. Pokroić w plastry grubości ok 1- 1.5 cm. Oprószyć solą i pieprzem. W misce wymieszać ze sobą sezam , otręby i płatki oraz bułkę tarta. Do drugiej miski wbić jajka i dokładnie rozkłócić. Plastry kabaczka obtaczać w jajku a następnie w panierce. Można obtoczyć podwójnie, panierka będzie grubsza. W głębszej patelni rozgrzać olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Można jeść na ciepło jak i na zimno. Smacznego:)
PRZYPOMINAMY O KONKURSIE
Źródło:http://potravel.pl/2013/08/17/kabaczek-w-panierce-zbozowej