Wykonanie
Wakacje wakacjami...ale jednak przez chwilę trzeba jeszcze się przemęczyć i popracować.Ahhh ale jutro ostatni już dzień i wolne. Ale takie prawdziwe, całkowite wolne.A dziś zostawiam Was z
mięskiem z kurczaka, zapieczonym z
serem pleśniowym Lazur oraz słodką
gruszką...<3Pyszne połączenie.


Składniki:6
piersi z kurczakaser pleśniowy Lazur - 200g2
gruszkisólpieprzodrobina
margaryny


Wykonanie:Piekarnik rozgrzewam do 180C.
Piersi z kurczaka dokładnie oczyszczam i przepłukuję pod zimną
wodą. Delikatnie osuszam papierowym ręcznikiem. Każdą pierś delikatnie rozcinam nożem aby powstała jak największa kieszonka.
Gruszki myję, obieram i kroję w dość cienkie plasterki. Do każdej kieszonki wkładam po dwa kawałki
gruszki i spory kawałek
sera. Do środka wkładamy połowę czyli 100g naszego
sera. Ponadziewane piersi można zacisnąć wykałaczką (ja tego nie zrobiłam). Każdy kawałek obsypuję również
solą i
pieprzem, najlepiej z obu stron. Przygotowane
mięso układam w lekko posmarowanej tłuszczem brytfannie. Na wierzch rozkładam resztę pokrojonych
gruszek oraz rozsypuję pokruszone pozostałe 100g
sera.Całość zapiekam jakieś 30-40 minut.Smacznego =)