Przepis mojej mamy, która w takich pastach się specjalizuje. Zawsze ma pomysł na dobrą pastę i już nie wspomnę, że cały proces przygotowawczy zajmuje jej jakieś 5-6 minut.A ja potem chodzę dniami i wieczorami i podjadam...Składniki:1 kostka twarogupuszka tuńczyka w pomidorowym sosie4 ogórki konserwowemała cebulka2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnegosólpieprzKrok 1 - Twaróg przekładam do miski i rozgniatam widelcem. Dodaję puszkę tuńczyka w pomidorowym sosie (ta puszka miała w sobie jeszcze jakąś niewielką ilość warzywek) Ogóreczki konserwowe i cebulkę kroję w niewielką kostkę i dodaję do miski z twarogiem.Krok 2 - Dodaję majonez i jogurt. Doprawiam ulubionymi przyprawami wg upodobania - sól, pieprz, ziółka, czosnek. Całość mieszam starannie.Krok 3 - JEŚĆ !