przepis stąd: stąd z modyfikacjamispód ( dla chętnych)140g herbatników100g masła1 łyżeczka kakao800g twarogu mielonego5 jajek½ szklanki cukru pudru200 g serka mascarpone1 duży cukier waniliowy2 łyżki budyniu waniliowego250-300 g Nutelli1 łyżeczka ekstraktu waniliowegoPolewa:100 g NutelliSpód: ciasteczka zmiksować z masłem na jednolitą masę, dodać kakao i wyłożyć na spód tortownicy.( na zdjęciu sernik bez spodu)Masa serowa:Jajka utrzeć z cukrem. Dodać twaróg, serekmascarpone, cukier waniliowy i budyń, dalej ucierać. Masę podzielić na 3 części. Do 2/3 dać ekstrakt waniliowy, wymieszać. Do 1/3 Nutellę . Zmiksować. Masę serową wykładać na przemian po jednej łyżce z każdej masy.Sernik piec w temperaturze 180°C około 60 minut. Studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.