ßßß
Cookit - przepis na makowiec japoński
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
makowiec japoński
Składniki
Proszek do pieczenia
Suszona żurawina
Rodzynki
Zapach migdałowy
Cukier
Masło
Mak
Jajko
Jabłko
Kasza manna
Wykonanie
300 g
maku
250 g
masła
1 1/2 szklanki
cukru
8 łyżek
kaszki manny
5 00 g
jabłek
8
jajek
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
50g kandyzowanej skórki
pomarańczy
i/lub
cytryny
50 g
suszonej żurawiny
l ub
rodzynek
aromat migdałowy
Mak
go tować w wodzie ok 30 min.,
potem
zmielić dwukrotnie.
Masło
utrzeć z
cukrem
, powoli dodawać
żółtka
, p otem
kaszke manną
, aromat,
proszek do pieczenia
.
Jabłka
zetrzeć na tarce, dodać do masy razem z zmielonym
makiem
i skórkami i
żurawiną
.
Białka
ubić na sztywną pianę i delikatnie zmieszać z masą . Piec 50 min. w temp. 180 stopni.Wystudzone można polukrować.
Źródło:
http://swietnakuchnia.blogspot.com/2012/12/makowiec-meksykanski.html
Przepisy powiązane
makowiec z jabłkami
makowiec z jabłkami
makowiec z jabłkami
makowiec z jabłkami
makowiec z jabłkami
Składniki powiązane (0)