ßßß
Niedziela zasługuje na szczególną oprawę w postaci wyjątkowo smacznej sałatki. Delikatna, słodka i krucha. Lećcie po mix sałat i świętujmy razemSkładniki0,5 paczki mixu sałat z roszponkątrochę szpinaku2 pieczone skrzydełka (obrać mięso i pokroić na kawałki)kilka kawałków marynowanej gruszkikilka dużych fioletowych winogron0,5 czerwonej papryki0,5 żółtej papryki0,5 jabłkamarchewkatrochę ziaren słonecznika (uprażyć)odrobina proszku z sosu sałatkowegooliwa z oliwekSposób przygotowaniaKrok 1Sałatę i szpinak umyć. Ze skrzydełek obrać mięso i je pokroić. Warzywa i owoce pokroić na kawałki. Marchewkę zetrzeć na tarce.Krok 2Ziarno słonecznika uprażyć na suchej patelni i dodać do sałatki. Posypać sosem sałatkowym. Skropić oliwą z oliwek. Wymieszać.