SkładnikiCiasto150 g mąki tortowej10g drożdży1/4 szklanki kwaśnej śmietany120g margaryny lub masłasólFarszopakowanie szpinaku mrożonego ze śmietaną (z Lidla)sól, pieprzopakowanie serka fetaSposób przygotowaniaKrok 1Drożdże mieszamy w szklance ze śmietaną.Krok 2Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy margarynę, zaczyn i szczyptę soli. Ciasto wyrabiamy na gładką masę.Krok 3Szpinak podsmażamy na patelni do momentu aż zgęstnieje wystarczająco, aby nakładać go do ciasteczek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Czosnek jest już dodany. Jeżeli mamy szpinak bez czosnku to dodajemy 1 ząbek.Krok 4Ciasto wałkujemy na grubość 3-5 milimetrów. Foremką do ciasteczek wycinamy dowolne kształty, np. kwiatki. Na jednym kwiatku układamy farsz i odrobinę serka feta i przykrywamy go drugim kwiatkiem dokładnie sklejając obie części.Krok 5Ciastka pieczemy w temperaturze 200' aż będą lekko złote. Smacznego:)