ßßß Cookit - przepis na Ciasteczka ze szpinakiem i fetą

Ciasteczka ze szpinakiem i fetą

nazwa

Wykonanie

Składniki
Ciasto
150 g mąki tortowej
10g drożdży
1/4 szklanki kwaśnej śmietany
120g margaryny lub masła
sól
Farsz
opakowanie szpinaku mrożonego ze śmietaną (z Lidla)
sól, pieprz
opakowanie serka feta
Sposób przygotowania
Krok 1
Drożdże mieszamy w szklance ze śmietaną.
Krok 2
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy margarynę, zaczyn i szczyptę soli. Ciasto wyrabiamy na gładką masę.
Krok 3
Szpinak podsmażamy na patelni do momentu aż zgęstnieje wystarczająco, aby nakładać go do ciasteczek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Czosnek jest już dodany. Jeżeli mamy szpinak bez czosnku to dodajemy 1 ząbek.
Krok 4
Ciasto wałkujemy na grubość 3-5 milimetrów. Foremką do ciasteczek wycinamy dowolne kształty, np. kwiatki. Na jednym kwiatku układamy farsz i odrobinę serka feta i przykrywamy go drugim kwiatkiem dokładnie sklejając obie części.
Krok 5
Ciastka pieczemy w temperaturze 200' aż będą lekko złote. Smacznego:)
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/11/11106/ciasteczka-ze-szpinakiem-i-feta