ßßß
Zapiekanka z mięsem mielonym i ziemniakami. Bardzo szybka w wykonaniu i ciekawa w smaku.Składniki5 średnich ziemniaków0,5kg mięsa mielonego wołowo- drobiowego0,5kg kapusty kiszonej4 łyżki majeranku0,5kg średnich pieczarek1 średnia cebula1 łyżka koncentratu pomidorowegoSposób przygotowaniaKrok 1Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Kapustę szatkujemy, pieczarki i cebulę kroimy w plastry. Obsmażamy na patelni do miękkości. Przyprawiamy koncentratem pomidorowym, pieprzem i majerankiem. Mięso mielone przyprawiamy przyprawą do zapiekanek i smażymy na patelni. Ugotowane ziemniaki obieramy i kroimy w grubsze plastry. Wszystkie składniki układamy warstwowo w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 7.5/ 10 (2 votes cast)Zapiekanka ziemniaczana z kapustą kiszoną , 7.5 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyZapiekanka z mięsem mielonym i jabłkiem pod pierzynką z puree ziemniaczanegoZrazy wieprzowe z kapustą kiszonąBabka de luxe na grubych oczkachPierś z indyka pod kapustąGulasz