Wykonanie
Mięso łososia ma piękne
pomarańczowo – różowe
mięso oraz mnogość witamin i minerałów niezbędnych dla naszego prawidłowego funkcjonowania. Zawarte w nim kwasy omega-3 i omega-6 są bezcenne dla naszego zdrowia. Na kolację proponuję pastę z brzuszków , które są zdecydowanie tańsze od
mięsa łososia.

Składniki:ok. 300 g brzuszków z
łososia1/2
cebuli1
ogórek kiszony2 ugotowane na twardo
jajka1 łyżeczka
przecieru pomidorowego1 łyżeczka
musztardyniewielki kawałek potartej
kurkumynieco
pieprzu do smakuWykonanie:

Obrać brzuszki (
mięso ryby od skóry). Uważać by nie było ości.Drobno i dokładnie posiekać.Dodać pokrojony w kostkę
ogórek,
cebulę i obrane ze skorupek
jajka. Wymieszać.Dołożyć
przecier pomidorowy i
musztardę.Potrzeć na tarce niewielką ilość
kurkumy (tę czynność wykonać w rękawiczkach lateksowych ponieważ farbuje ręce). Do smaku wsypać nieco
pieprzu.Wszystko razem dokładnie wymieszać.Uwaga!
Kurkuma jest pomocna w walce z nowotworami, działa antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie. W kuchni hinduskiej łączy się ją z
pieprzem i
papryką.