Jeśli mamy ochotę na coś słodkiego proponuję upiec do popołudniowej herbatki ciasto z którym nie ma problemu i zawsze się udaje. Lekkie, zdrowe, smaczne no i oczywiście tanie. Nieskomplikowany przepis na jabłka pod kruszonką z płatków owsianych. Każdy z pewnością wie, że płatki owsiane są źródłem witamin i minerałów.składniki:5 jabłek1/2 szklanka cukru1 szklanka mąki pszennej1 szklanka płatków owsianych150 g margaryny2 łyżki słonecznika łuskanegoolejek wanilinowyWykonanie:Jabłka obrać ze skórki. Wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić w ćwiartki i wyłożyć na dnie małej formy do pieczenia.Mąkę, płatki owsiane, cukier, słonecznik, margarynę z kilkoma kroplami olejku wanilinowego zagnieść. Wysypać na na jabłka. Wyrównać wierzch. Włożyć do piekarnika na ok 35 minut i piec w temperaturze ok. 200 st. C.