Pieczony burak? Jakoś do mnie nie przemawiał, ale postanowiłam spróbować, w końcu jak mogę powiedzieć, że czegoś nie lubię skoro tego nie jadłam. Tak więc stało się upiekłam buraka i podałam w towarzystwie innych pieczonych warzyw. Mile się zaskoczyłam!Składniki:- 2 buraki- 2 marchewki- kawałek dyni- 1 papryka1 czerwona cebulka- zioła prowansalskie- ostra i słodka papryka w proszku- sos sojowyPrzygotowanie:Wszystkie warzywa kroimy w słupki bądź paseczki, Buraki, marchew i dynię wkładamy do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy ziołami prowansalskimi ostra i słodką papryką, polewamy sosem sojowym i mieszamy całość. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie dokładamy paprykę oraz cebulkę łącząc je z resztą warzyw i pieczemy dodatkowe 15-20 minut. Podajemy na roszponce polewamy sosem sojowym.Smacznego :)