Wykonanie
W towarzystwie gorącej orzechowej
kawy owijam się kocem i nie ruszam się z fotela, obserwując ludzi na zewnątrz i szczerze im współczując tego, że nie mogą być teraz na moim miejscu. Ruszam się jedynie do kuchni sprawdzić czy muffiny są gotowe na opuszczenie cudownie gorącego piekarnika.

Składniki:- 1 1/2 szklanki
mąki- 3/4 szklanki
cukru- 3/4 szklanki
mleka- 1/2 szklanki
oleju- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1/2 szklanki
kakao naturalnego- 1 łyżeczka
aromatu waniliowego- tabliczka
gorzkiej czekoladyPrzygotowanie:
Jajka ucieramy z
cukrem na gładką masę, dodajemy aromat,
mleko i
olej miksując wszystko dokładnie. W oddzielnej misce mieszamy
mąkę z proszkiem i
kakao, stopniowo dodając je do płynnych składników. Gdy ciasto będzie jednolita masą, wsypujemy posiekane kawałki
gorzkiej czekolady. Napełniamy papilotki do 3/4 wysokości i pieczemy przez 20 min w temperaturze 190 stopni.


Smacznego :)