Wykonanie

Te muffiny bardzo szybko znikają, są wilgotne i przepyszne.Do przygotowania muffinów potrzebujesz:-30g
kakao-szklanki
mąki-1
jajka
-50g
mlecznej czekolady-20g
gorzkiej czekolady-1/4 szklanki
cukru-łyżeczki
proszku do pieczenia-2/3 szklanki
mleka-1/6 szklanki
oleju-kilku kropel
aromatu waniliowego-szczypty
soli
Wszystkie mokre składniki połącz w jednym naczyniu, w drugim naczyniu wszystkie suche.
Czekoladę pokrój na kawałki wielkości około 1cm. Wymieszaj zawartość obu naczyń i dodaj
czekoladę. Napełnij papierki do 2/3 wysokości i piecz muffiny w 190 stopniach C przez 20 minut, przed wyjęciem nakłuj muffina wykałaczką, powinna być czysta po wyjęciu; jeśli nie jest, piecz jeszcze 5 minut.Smacznego!!!