ßßß
Składniki:- kalafior świeży lub mrożony ( ilość zależy od apetytu :D )-połowa połowy pierś z kurczaka-koperek-vegeta lub kostka warzywna-sól-pieprzPrzygotowanie:Kalafiora wkładamy do gotującej się wody przyprawionej vegetą lub kostką ( ilość przyprawy zależy od uznania). Do drugiego garnka z gotującą się wodą wkładamy pierś z kurczaka. Czekamy aż wszystko nam się ugotuje. Następnie przekładamy kalafiora ugotowanego do miękkości w wysokie naczynie i blendujemy dodając bulionu ( woda z przyprawą z ugotowanego kalafiora ). Ilość bulionu zależy od tego czy chcemy uzyskać gęsty krem czy rzadszy, osobiście wybrałam pierwszą wersje. Do kremu dodajemy sól i pieprz do smaku. Gdy mamy zrobiony już krem zajmijmy się kurczakiem. Ugotowany kawałek kroimy na dość małe kawałki i wrzucamy do kremu. Całość posypujemy koperkiem. Możemy również dodać grzanki, o których ja niestety zapomniałam a idealnie do tego pasują.I to cała filozofia tego dania, szybko, prosto i łatwo :).