Wykonanie
Moja Babcia go zawsze dla mnie robiła, jak przyjeżdżałam do niej na wakacje. I nadal robi, jak tylko do niej przyjeżdżam. Ze świeżymi
owocami, z
dżemem,
bitą śmietaną, słodką posypką,
cukrem pudrem - każdą postać uwielbiam :)

Z kolorową posypką,
cukrem pudrem,
dżemem wiśniowym i słodką
śmietankąSkładniki:2 duże
jajka6 łyżek
mąki6 łyżek
mleka2 łyżki
wody mineralnej gazowanej1 łyżka
cukru pudruodrobina
cukru waniliowegoszczypta
solimasło do smażeniaDo kubka wbijamy 2
jajka, dodajemy szczyptę
soli,
mąkę,
cukier waniliowy, puder i wszystko dokładnie ucieramy. Dolewamy po trochu
mleka i
wody mineralnej i dokładnie mieszamy tak, żeby nie było grudek. Po uzyskaniu gładkiej masy wlewamy ją na rozgrzaną patelnie na której roztopiliśmy
masło i smażymy z obu stron.Zdejmujemy na talerz, uruchamiamy wyobraźnię i dekorujemy wedle smaku i... smacznego! :)I ponownie zapraszam do polubienia profilu EwaKuchennie na facebooku: KLIK

SmażymyZ
mąki pełnoziarnistej z
orzechami laskowymi,
borówkami,
kokosem i
cukrem pudrem