Wykonanie
Dziś mam dla was kolejną porcję
śniadaniowych inspiracji:)Pierwsze śniadanko to: owsianka
czekoladowo- wiśniowa, podana z
serkiem wiejskim,
żurawiną i
bananem.Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona smakiem tej owsianki- nie spodziewałam się czegoś aż tak pysznego;)(
płatki owsiane wymieszane z
jajkiem i
wodą, posłodzone i ugotowane z paskiem
gorzkiej czekolady i domowymi
wiśniami ze słoika)Kolejna propozycja to
kasza jaglana podana ze słodziutkim musem z
kaki (dziwię się, że odkryłam je dopiero w tym roku) oraz
serkiem wiejskim i
rodzynkami.(
kasza jaglana gotowana na posłodzonej wodzie,
kaki zmiksowane blenderem na mus)Następnym śniadankiem jest
kasza kukurydziana ugotowana na słodkim
soku pomarańczowym, wzbogacona niezastąpionym
bananem. Na wierzchu ozdobiona
serkiem wiejskim,
orzechami włoskimi i
żurawiną.To śniadanko jest faworytem mojej mamy, więc na pewno warto wypróbować ten pomysł.Ostatnia propozycja to drugie śniadanie w pudełeczku, które przygotowuję praktycznie codziennie wieczorem, wstawiam do lodówki, a następnego dnia zabieram ze sobą do szkoły.Są to
płatki pełnoziarniste jęczmienne przełożone
jogurtem naturalnym i
bananem, a na wierzchu posypane domową granolą i
żurawiną.Oczywiście
płatki można zastąpić innymi, a zamiast
banana dodać na przykład
jabłko,
gruszkę, czy jakikolwiek
owoc.Dopiero gdy zaczęłam robić zdjęcia swoim posiłkom, zauważyłam, że spożywam bardzo dużo
bananów,
serka wiejskiego i
żurawiny;) Ale chyba nie ulegnie to zmianom, bo po prostu uwielbiam te produkty i na razie nie ma się na to, aby miały mi się przejeść:).A jakie są wasze ulubione
śniadaniowe dodatki?