Wykonanie
Sałatka z
kuskusem podana w wydrążonych ogórkach, to świetna i lekka przekąska. Takie pyszne
ogórki podałam na przyjęciu, polecam jako przekąskę lub lekkie danie.
SKŁADNIKI :1/2 szklanki
kaszy kuskus3 długie
ogórki1
czerwona cebula1 mała,
czerwona papryka1/2
zielonej papryki2
pomidory100 g
fety, pokrojonej w kostkę1 łyżka
soku z cytryny1 łyżka siekanej
natki pietruszkisól,
pieprz do smakuPRZYGOTOWANIE :
Kaszę kuskus wsypujemy do miski, dodajemy drobno pokrojone warzywa,
przyprawy i mieszamy.
Ogórki przecinamy wzdłuż, wydrążamy łyżeczką środki które drobno kroimy i dodajemy do
kaszy.Pozostawiamy ją na około 30 minut aby napęczniała.Kiedy
kasza napęcznieje, dodajemy
fetę,
natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.
Sałatkę nakładamy do wydrążonych miseczek
ogórkowych, posypujemy
kiełkami i podajemy.Przekąskę można przygotować kilka godzin wcześniej i podać schłodzoną.Smacznego.