ßßß Cookit - przepis na OGÓRKI NADZIEWANE KUSKUSEM I FETĄ

OGÓRKI NADZIEWANE KUSKUSEM I FETĄ

nazwa

Wykonanie

Sałatka z kuskusem podana w wydrążonych ogórkach, to świetna i lekka przekąska. Takie pyszne ogórki podałam na przyjęciu, polecam jako przekąskę lub lekkie danie.
SKŁADNIKI :
1/2 szklanki kaszy kuskus
3 długie ogórki
1 czerwona cebula
1 mała, czerwona papryka
1/2 zielonej papryki
2 pomidory
100 g fety, pokrojonej w kostkę
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka siekanej natki pietruszki
sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE :
Kaszę kuskus wsypujemy do miski, dodajemy drobno pokrojone warzywa, przyprawy i mieszamy. Ogórki przecinamy wzdłuż, wydrążamy łyżeczką środki które drobno kroimy i dodajemy do kaszy.
Pozostawiamy ją na około 30 minut aby napęczniała.
Kiedy kasza napęcznieje, dodajemy fetę, natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.
Sałatkę nakładamy do wydrążonych miseczek ogórkowych, posypujemy kiełkami i podajemy.
Przekąskę można przygotować kilka godzin wcześniej i podać schłodzoną.
Smacznego.
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2015/10/ogorki-nadziewane-kuskusem-i-feta.html