Wykonanie
            Sałatka szpinakowa, świetnie się sprawdza na imprezach, teraz w sezonie szczególnie grillowym, ale również jako lunch, do pracy czy lekką kolację.

SKŁADNIKI :200 g 
młodych liści 
szpinaku1 
pierś z kurczaka, zamarynowana i grillowana200 g 
truskawek3 łyżki 
oliwy2 łyżki 
octu balsamicznego1/2 łyżeczki 
miodu1 
czerwona cebula, pokrojona w talarki100 g 
sera fetygarść pestek dynigrzanki do posypaniaPRZYGOTOWANIE :
Szpinak myjemy, osuszamy ( najlepiej w suszarce do 
sałaty ). 
Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, kroimy na plasterki.
Kurczaka kroimy na paseczki. W miseczce mieszamy 
oliwę, 
miód i 
ocet balsamiczny.Wszystkie składniki, oprócz grzanek przekładamy do miski lub układamy na dużym półmisku. Posypujemy 
serem feta, grzankami i 
pestkami dyni, przed podaniem polewamy sosem. Smacznego.


