Wykonanie
Sałatka szpinakowa, świetnie się sprawdza na imprezach, teraz w sezonie szczególnie grillowym, ale również jako lunch, do pracy czy lekką kolację.
SKŁADNIKI :200 g
młodych liści
szpinaku1
pierś z kurczaka, zamarynowana i grillowana200 g
truskawek3 łyżki
oliwy2 łyżki
octu balsamicznego1/2 łyżeczki
miodu1
czerwona cebula, pokrojona w talarki100 g
sera fetygarść pestek dynigrzanki do posypaniaPRZYGOTOWANIE :
Szpinak myjemy, osuszamy ( najlepiej w suszarce do
sałaty ).
Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, kroimy na plasterki.
Kurczaka kroimy na paseczki. W miseczce mieszamy
oliwę,
miód i
ocet balsamiczny.Wszystkie składniki, oprócz grzanek przekładamy do miski lub układamy na dużym półmisku. Posypujemy
serem feta, grzankami i
pestkami dyni, przed podaniem polewamy sosem. Smacznego.