Wykonanie
Placki zazwyczaj lubi każdy,dzisiaj zrobiłam kukurydziane,jest to dobry sposób na wykorzystanie
mąki kukurydzianej a pieczone bez dodatku
mąki pszennej i tłuszczów są całkowicie dietetyczne.Do tego ulubione dodatki :)u mnie
twarożek z warzywami .
SKŁADNIKI :na 6-7 placków2
jajka1/2 szklanki
mąki kukurydzianej1 szklanka
mleka2 łyżki
skrobi kukurydzianej1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaSkładniki na plaski przekładamy do miski mieszamy na gładką masę,konsystencji naleśnikowego ciasta.Małą patelnię teflonową nagrzewamy,wlewamy porcję ciasta i pieczemy placki z jednej i drugiej strony po 1-2 minucie.Przekładamy
łopatką na talerz.Podajemy z ulubionymi dodatkami
serkiem,
dżemem lub
czekoladą.Smacznego !