Wykonanie
Deszcz i wiatr za oknem, na spacer nie można wyjść więc szukam miejsca w kuchni. Padło na pierogi! Tym razem z niestandardowym farszem. Ale za to jakim farszem! OBŁĘDNYM!!!

Składniki na ciasto:- 300 g
mąki typ 450- 200 ml wrzątku- 2 łyżki
oliwy-
sólMąkę zalewamy wrzątkiem, dodajemy
sól i
oliwę i mieszamy. Ciasto ma być miękkie i elastyczne.FARSZ:-
brokuł- 130 g
mozzarelli- spora łyżka
mascarpone- 4-5
suszonych pomidorów- 2 ząbki
czosnku-
sól,
pieprzBrokuł gotujemy do miękkości, a następnie rozdrabniamy tłuczkiem do
ziemniaków lub widelcem.
Mozzarellę kroimy w kosteczkę i dodajemy do
brokuła.
Pomidory siekamy i też dodajemy do masy. Na koniec dodajemy
mascarpone i
przyprawy. Całość mieszamy.Z ciasta wykrawamy krążki i na środek kładziemy łyżeczkę farszu. Zaklejamy boki.

W garnku gotujemy
wodę ze szczyptą
soli i łyżką
oliwy.Wrzucamy pierogi i gotujemy od momentu wypłynięcia jakieś 3-4 minuty (sprawdzamy czy ciasto jest miękkie).SMACZNEGO!!!