Wykonanie
2 dni temu pokazywałam Wam
białą kapustę z patelni, przyrządzoną bez tłuszczu ale mimo to bardzo, bardzo smaczną.Dziś
kapusta czerwona, przygotowana w podobny sposób ale z innymi
przyprawami.Żeby nie rozpisywać się za bardzo - rzućcie
okiem na poprzedni wpis, i kiedy wiadomo już, jak to jest zrobione, podmieniamy
kapustę białą na czerwoną, a dalej leci tak:- na suchą patelnię 2
cebulki w kostkę i 2 ząbki
czosnku w plasterki,- płaska łyżeczka
pieprzu,- teraz szatkowanie
kapusty i rzucanie na patelnię, mieszanie,- 6
goździków,- łyżeczka
gałki muszkatołowej,- kawałek świeżego
imbiru startego na tarce,-
sól morska,- trochę
wody,- sok z połówki
cytryny,- na koniec
zielona cebulka, którą sypiemy już na talerzu.Efekt - bardzo fajne danie kapuściane, a zimne resztki smakują "jak
kapusta, która leżała w sosie z rolad" - no,no,no ;)Dieta nie musi być nudna, a
kapusta tylko gotowana, wszystko jest w głowie, pamiętajcie :)